Despre seo numai de bine!

Home - seo - Despre seo numai de bine!

Categories

Latest Posts

Despre seo numai de bine!

Sfera aplicatiilor care fac ca internetul sa devina indispensabil, avanseaza intr-un ritm alert. Enuntul suna ca un truism elegant, dar nu toti utilizatorii stapanesc notiunile de baza. SEO este unul dintre exemple.

Search Engine Optimization, adica SEO, este o modalitate prin care se urmareste cresterea vizibilitatii site-urilor web sau a paginilor web, respectiv a rezultatelor unei cautari facuta de un motor de cautare (search engine). Altfel spus, prin SEO definim o gama de tehnici prin care un website este plasat intr-o pozitie cat mai inalta atunci cand efectuam o cautare dupa un cuvant sau expresie cheie, ceea ce se rasfrange asupra numarului de utilizatori, respectiv cresterea traficului inregistrat de website-ul respectiv. Rezulta un dublu beneficiu, atat pentru utilizator, cat si pentru vizibilitatea website-ului.

In spatele intregului proces se afla o echipa de promovare, respectiv agentii specializate pe SEO, care cunosc algoritmii de cautare si care reusesc sa stabileasca o legatura intre cautarile utilizatorilor si website-urile care ofera rezultate pentru aceste cautari.

Un SEO de calitate implica anumite tehnici specifice precum optimizarea codarii unui site, ierarhizarea structurii acestuia pentru o indexare cat mai completa pe motoarele de cautare, includerea unui continut unic si de calitate etc. De aceea, consultantii SEO propun clientilor care vor sa-si creasca afacerea, un serviciu SEO individualizat in cadrul unei campanii extinse de marketing si promovare.

Asadar, cei care vor sa se dezvolte si sa se faca cunoscuti pe internet au nevoie de un proces de optimizare eficient. In mod necesar, clientii trebuie sa se familiarizeze cu termeni precum webdesign, meniu, sistem de management al continutului, cos de produse, conectari la newsletter, cod de sursa al website-ului, webmaster, coduri de tracking etc.

O campanie SEO asigura, prin urmare, o crestere a numarului de vizitatori interesati de serviciile sau produsele oferite de o firma, respectiv a vanzarilor inregistrate de aceasta. In cazul firmelor mici care au capacitatea de a oferi servicii flexibile si produse personalizate, SEO reprezinta o sansa reala de a concura cu marile companii afectate de birocratie si formalism. Cu siguranta, un client bine informat si exigent se va simti atras de firmele care au disponibilitatea de a raspunde intr-un mod foarte personal unor cerinte specifice.

Promovarea unei afaceri trebuie sa inceapa in acelasi timp cu afacerea. Desigur ca poti sa cazi in capcana ”one man show”, adica sa incerci sa le faci pe toate. La urma urmei, nimeni nu iti cunoaste mai bine produsul sau business-ul si clientii dedicati tie, iar la prima vedere, familiarizarea cu procedurile SEO ti-ar putea crea impresia ca nu mai ai nevoie de aceste servicii. Asadar, dupa ce vei intelege ce inseamna la nivel de executie un proces de optimizare SEO, vei putea lua o decizie corecta. Excelenta in afaceri inseamna sa intelegi si faptul ca externalizarea unor servicii catre cei specializati este vitala.

Leave A Comment